Julen

Då var julen förbi men julsakerna får stanna uppe i en vecka till. 
 
i söndags började vårt julfirandet och det hemma hos mamma och pappa. Vi firade julafton och hade tomte, julklappspel, julbord och gröt. Allt som hör julen till. Riktigt mysigt och helt underbart. VI kom hem med en massa fina saker. Eftersom jag ville vara med mamma och pappa även på julafton så sov vi över och började julafton med frukost med familjen. Därefter lastades allt som fick plats i bilen och körde hemåt. Folke somnade i bilen och som han sov. Han var riktigt trött men det tar på krafterna att busa hela tiden. Vid elva gick jag, pappa och Karl-Erik den traditionella rundan på kyrkogården för att tända lite ljus på släktens olika gravar. Tanken var att Folke skulle följa med men han sov. Nästa år får han följa med. 
 
Efter kyrkogården tog vi bilen och resterande julklappar och åkte hem till svärisarna. Kalle Anka med vänner, julgodis, julbord och tomte stod på schemat. Efter allt detta hoppade vi ner i utomhusspaet och njöt av julaftonens sista timmar. Två timmar senare steg vi upp och åkte hem. En mysig men annorlunda julafton, konstigt att inte vara med min "gamla" familj. Min familj är ju trots allt Folke och Seb. 
 
Annars har dagarna bestått av lugn och ro. Seb har fällt sitt allra första rådjur. Stolt som attans är jag. Äntligen kan vi få lite "eget" kött. Jag, mamma och syrran har varit på Väla. Kom hem med en ny jacka (fjällräven), ett par byxor, tröjor, en skjorta och en klänning rikare. Ja, självklart kom jag även hem med lite gräddbullar från gräddbullerian. Kan ju inte hoppa över dessa. 
 
Idag har familjen tagit det lugnt, varit ute och gått en lång promenad. Nu sitter jag här i min ensamhet då Seb spelar alliansen. 
 
Årets julkort. 
 
Årets julgran.